Uşak Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi

Türkiye çapında ihtisaslaşan ilk üniversitelerden biri olan Uşak Üniversitesi’nde kurulan Deri, Tekstil, Seramik Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi, öncelikle yeraldığı bölgenin ve sonrasında ülkenin kalkınması için yapılandırılmış, ülkedeki tek akademik tasarım merkezidir. Deri, tekstil ve seramik alanında ulusal ve uluslararası çapta sektöre yönelik, güncel ve özgün olmakla beraber, estetik ve işlevsel tasarımlar üretmeyi amaçlayan tasarım merkezi gün geçtikçe büyümekte ve sahip olduğu sektörel erişim ağını genişletmektedir.

Bu bağlamda tekstil alanında bugüne kadar özellikle halı, kilim, battaniye, dokumacılık, ev tekstili, mamul deri ile geri dönüşümlü ve ştraygarn iplik üretiminde ensdistrüde başrol oynayan Uşak ili, Tasarım Merkezimizin tekstil biriminin profesyonel düzeyde yarattığı tasarımlarını uygulama konusunda çok güçlü bir cazibe merkezidir.

Seramik Bölümü, ensdüstiryel seramik tasarımı ve ürün geliştirmeye yönelik tecrübeye sahip personel kadrosuyla yeni ürün tasarlayarak ve protorip hazırlayarak bu faaliyetleri ile üniversite sanayi işbirliğini güçlendirecek çalışmalarda bulunmaktadır.

Tasarım merkezimizin bir diğer çalışma alanı olan deri bölümü de Uşak derisinin yurtiçi ve yurt dışında gerek fuarlarda potansiyel müşterilerle gerekse yeni model çalışmalarıyla trend ürün üretiminde tasarım odaklı katkı sağlamaktadır.

Tasarım Merkezi bugüne kadar;

- 21 Sanayi Kuruluşu ile protokol

- 55 Farklı Sanayi kuruluşu ile iş birliği

- 4 Farklı Yabancı Üniversite ile ikili iş birliği anlaşması imzalamıştır.

Tasarım Merkezi 500'den fazla tasarım faaliyeti, 200'ün üzerinde firma ziyareti ve 300 üzeri ulusal haberde yer almış bulunmaktadır.