ENEnglish
Aşağı Kaydır
Anasayfa
//

Bükreş Ulusal Tekstil ve Deri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Ziyareti

Bükreş Ulusal Tekstil ve Deri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Ziyareti

Merkezimiz Öğretim Görevlilerinden Deri Mühendisi Cemile Ceren Kahraman Erasmus+ Personel hareketliliği kapsamında Romanya Bükreş'te bulunan Ulusal Tekstil ve Deri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’ne giderek Merkezimiz adına görüşmelerde bulunmuştur.

 

Ulusal Tekstil ve Deri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (INCDTP) - Bükreş, tekstil-giyim ve deri-ayakkabı-kauçuk tüketim malları alanında, sektördeki ekonomik temsilciler ve diğer çeşitli ilgili alanları için çok disiplinli uygulamalı araştırma faaliyetlerini teşvik eden ve geliştiren bir enstitü olarak, ulusal ve Avrupa pazarında dinamik bir rol oynayarak 20 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir. Bükreş Ulusal Tekstil ve Deri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, Romanya'daki bu endüstriyel alanlar için tek ulusal araştırma ve geliştirme enstitüsüdür. 

Burada geçirdiği süre içinde özellikle deri ürünlerin analizleri, deri proteinlerinin değerlendirilme alanları ve deri atıklarının farklı endüstrilerde kullanımları üzerinde bilgiler edinmenin yanı sıra kurulan yeni ilişikler sayesinde ortak projelere (Eureka, Horizon, vb.) ve uluslararası yeni işbirliklerine (Erasmus+ anlaşması) kapı açmıştır. Merkezimiz ile  Bükreş Ulusal Tekstil ve Deri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü arasında ortak projeler yapılması konusunda uzlaşılmıştır. 

 

ENEnglish
Kapat