ENEnglish
Aşağı Kaydır
Anasayfa
//

Uşak Üniversitesi ile RG Deri Arasında Protokol İmzalandı

Uşak Üniversitesi ile RG Deri Arasında Protokol İmzalandı

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil, Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (DTS Tasarım Merkezi) ile deri imalatı konusunda Uşak’ın son dönemde öne çıkan firmalarından RG Deri arasında iş birliği protokolü imzalandı. 

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ile RG Deri İmalat Konfeksiyon Genel Müdürü Mustafa Kararmış arasında imzalanan protokol kapsamında, deri yüzey tasarımına yönelik koleksiyonlar hazırlanması, ortak sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesi ve deri aksesuar tasarımı çalışmaları yapılması planlanıyor.

DTS Tasarım Merkezi’nin yine önemli bir iş birliğine imza attığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Savaş, “Merkezimiz, sadece bölgemizin değil ülkemizin önemli firmalarından RG Deri İmalat Konfeksiyon ile önemli bir iş birliğine imza attı. 3 alanda ihtisaslaşmış tek tasarım merkezi olan DTS’nin ülkemizin önde gelen kurumları tarafında kullanılan tasarımları var. RG Deri de, DTS Tasarım Merkezimizin yapacağı çalışmalarla tasarım ve teknik açıdan öne çıkan ürünler geliştirip, uluslararası arenada sergileyecektir. Bu iş birliğinin her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

RG Deri İmalat Konfeksiyon Genel Müdürü Mustafa Kararmış ise Uşak Üniversitesi ile yaptıkları protokolle başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını ifade etti.

 

RG Deri ile ilk çalışmaların “Deri Ürün Tasarımına Yönelik Corel Draw Eğitimi” olarak başladığını söyleyen DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner süreci şu sözlerle özetledi:

“Tasarım Merkezimizin katkılarıyla RG Deri ve Cevahir Deri çalışanlarına ‘Deri Ürün Tasarımına Yönelik Corel Draw Eğitimi’ gerçekleştirildi. Eğitim çıktıları olarak Corel DRAW programında tasarlanan 30 adet deri lazer kesim deseni, prestijli fuarlar listesinde yer alan ve uluslararası pazarda önemli bağlantılara ev sahipliği yapan ‘LINEAPELLE MİLANO / International Exhibition of Leather, Accessories, Components, Fabrics, Synthetics and Models’ adlı fuarda RG Deri ve Cevahir Deri stantlarında sergilendi. RG DERİ stantlarında, Uşak Üniversitesi ve DTS Tasarım Merkezi logolarıyla sergilenen tasarımlarımız 3 farklı desenden toplamda 120 adet sipariş aldı. Bu bağlamda, üniversitemiz iş dünyası ile etkileşimini sürdürürken, firmaların yurt dışı satışlarının artmasını sağladı.”

ENEnglish
Kapat