ENEnglish
Aşağı Kaydır
Anasayfa
//

DTS Tasarım Merkezi ile TYH Tekstil A.Ş. arasında İş Birliği Anlaşması

DTS Tasarım Merkezi ile TYH Tekstil A.Ş. arasında İş Birliği Anlaşması

4000 üzerinde çalışanı, yıllık 20 milyon adet üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük hazır giyim üreticilerinden birisi olan TYH Tekstil A.Ş. ile üniversitemiz arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokole Uşak Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Ekrem Savaş ve TYH Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Selçuk Mehmet Kaya imza attı.

Protokol törenine Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli Arş. Gör. Dr. Ayşe Şevkan Macit, Öğr. Gör. Dr. Elif Kalkanlı Kurt, Öğr. Gör. Fatih Aytekin ve TYH Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep San, Ar-Ge Merkezi Sorumlusu Şafak Birol ve TYH Tekstil bünyesinde çalışan Uşak Üniversitesi mezunu Tekstil Mühendisleri katılım sağladı.

Geçtiğimiz aylarda DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner ve ekibinin TYH Tekstile ve TYH Tekstil İzmir ARGE Merkezi yetkililerinin Uşak Üniversitesine yaptığı ziyaretlerin ardından başlatılan araştırma-geliştirme faaliyetlerini taçlandıran bu protokol ile üniversite-sanayi iş birliğine yeni iyi uygulama örneklerinin kazandırılması hedeflenmektedir.

Dünyaca ünlü moda markalarının ana tedarikçisi olan TYH Tekstil yönetimi ve Ar-Ge merkezi ekibi protokol öncesi DTS Tasarım Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DTS Tasarım Merkezi ile TYH Tekstil arasında Dijitalleşme çalışmalarına pilot projeler üzerinden başlanmış, ortak çalışmalara yönelik olarak planlama yapılmıştır. Bununla birlikte yakın zamanda 6 farklı Avrupa Birliği ülkesinin yer aldığı Avrupa Birliği projesi başvurusu yapılmıştır.

Avrupa Birliği projelerine yönelik olarak yapılan hazırlık çalışmalarının ve potansiyel yeni projelerin imzalanan bu protokol ile hızlandırılması ve uluslararası desteklerden ülkemizin aldığı payın arttırılması hedeflenmektedir.

ENEnglish
Kapat