ENEnglish
Aşağı Kaydır
Anasayfa
//

Seramik Bölümü Firma Ziyaretleri

Seramik Bölümü Firma Ziyaretleri

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ile birlikte Deri Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner ve Seramik Birimi tasarım uzmanları Öğr. Gör. Gülçin Çavdar ve Öğr. Gör Ceyda Sıkı Yurtbay Seramik San. ve Tic. A.Ş.’yi ziyaret etti. 1995 yılında kurulan 700 bin metrekare açık ve 100 bin metrekare kapalı alanda üretim kapasitesine sahip Yurtbay Seramik firmasının çalışmalarını inceleyip, ortak çalışmaların planlandığı görüşmede ikili iş birliği protokolü imzalanmıştır.

 

Görüşmede Yurtbay Seramik Tasarım birimi ve Ar-Ge merkezi yetkilileri ile ortak çalışma alanları değerlendirilmiş, gelecekte yapılabilecek faaliyetler değerlendirilmiştir. 

Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı R. Gürkan Peker ile Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş üniversite sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalamıştır. Protokol kapsamında eğitim, bilimsel teknik iyileştirme gibi faaliyetlerin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi, sonuçlarının bilimsel yöntemlerle araştırılarak çalışma programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve yapılacak ortak çalışmaların firma tarafından uluslararası platformlarda tanıtılması amaçlanmaktadır.

Ayrıca Uşak Üniversitesi Deri Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından sunulan tasarımların üretim bandına alındığı ve ürüne dönüştüğü belirtilmiştir. Merkezimiz tarafından geliştirilen tasarımlara ait ürünler incelenerek değerlendirmede bulunulmuştur.

1974 yılında kurulmuş olan ve Gayrimenkul Geliştirme, Sanayi, Hizmet, Finans ve Enerji sektörlerinde 28 şirket ve 3.000'den fazla çalışanıyla bu sektörlere öncülük eden Sinpaş Grubunun, 2007 yılında kurmuş olduğu Seranit Granit Seramik San. ve Tic. A.Ş. firmasına Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Deri Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner ve Seramik Birimi tasarım uzmanları Öğr. Gör. Gülçin Çavdar ve Öğr. Gör Ceyda Sıkı ziyarette bulunmuştur.


Seramik tasarım faaliyetleri ve iş birliği olanaklarının görüşüldüğü ziyaret kapsamında Seranit Seramik fabrika müdürü Sami Güvenler ile Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş üniversite sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalamıştır. Ayrıca üniversite sanayi iş birliklerini geliştirmek amacı ile yeni projeler hakkında görüşlerde bulunmuştur.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Deri Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner ve Seramik Birimi tasarım uzmanları Öğr. Gör. Gülçin Çavdar ve Öğr. Gör Ceyda Sıkı Decovita Yapı Ürünleri San.ve Tic. A.Ş. firmasına ziyarette bulunmuştur.

 

Decovita Seramik 2015 yılında Bilecik Bozüyük organize Sanayi Bölgesinde kurulmuştur. En son teknolojiyle yüksek standartlarda üretilen ürünler, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Rusya başta olmak üzere 50’nin üzerinde ülkeye ihraç edilmekte olan bir firmadır.

 

Tasarım Merkezimiz Danışma Kurulunda da yer alan Decovita Tasarım Müdürü Erdal TUSUN’un evsahipliğinde gerçekleştirilen görüşmede ortak tasarım faaliyetleri ve projeler hakkında görüşülmüştür.

ENEnglish
Kapat