ENEnglish
Aşağı Kaydır
Anasayfa
//

Ankara Model Deri ve Orman ve Ekosistem Zirvesi Ziyaretleri

Ankara Model Deri ve Orman ve Ekosistem Zirvesi Ziyaretleri

11 Kasım 2022 Tarihinde Ankara Kızılay semtinde bulunan ‘MODEL DERİ’ adlı deri firmasına DTS Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi Tanıtımı ve firma ziyaretleri kapsamında bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Model Deri, 1978 yılında Ankara`nın At pazarı semtinde, Ham Deri alım satımı olarak, faaliyetlerine başlamıştır. Mezbahanelerden alınan deri, Uşak`taki deri fabrikalarında işlenerek konfeksiyon, ayakkabı, çanta gibi ihtiyaç ürünlerinin imalatı için hazır hale getirilmektedir. Model Deri 1978 yılından başlayarak 2000 yılına gelindiğinde, Ankara Kızılay`da, 22 yıllık bilgi birikimiyle deri konfeksiyon faaliyetlerine de başlamıştır. Firma aynı zamanda devlet ihalelerine girerek de toptan satış yapmaktadır. 

Deri tasarımı uzmanlarından Öğr. Gör. Sinem ÜREL, firma yetkilileri ve atölye ustaları ile görüşmeler yaparak, atölyedeki çalışmaları incelemiştir. Deri tasarımı alanında firmaya tasarım ve kalıp desteği verilmesi konusunda bilgilendirme yapılmıştır. DTS ve MODEL DERİ arasında yapılacak olan işbirlikleri konusunda planlamalar yapılacaktır. 

1-13 Kasım 2022 tarihlerinde “ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi” Ankara’da “Orman ve Ekosistem Zirvesi” düzenlenmiştir.  Bu zirvenin amacı; sektörün bütün paydaşlarını bir araya getirerek, ormanlarımız dâhil yaşam alanlarımızı oluşturan ekosistemlerin değerlerinin bilimsel temellere dayalı olarak doğru şekilde anlaşılması, sürdürülebilirliklerinin geliştirilmesi, bu sahada faaliyet gösteren tüm paydaşların görüş ve önerilerinin alınarak, bilgi ve tecrübe paylaşımlarının sağlanması, OMO’nun kurumsal kapasitesinin ve üyelerine hizmet imkânının artırılmasıdır.

DTS Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi deri tasarımı uzmanlarından Öğr. Gör. Sinem ÜREL, Orman ve Ekosistem Zirvesi ve Fuarını ziyaret ederek başta Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm katılımcıların stantlarını gezip incelemelerde bulunmuştur. 

ENEnglish
Kapat