Uşak Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitenin 2019 yılı çalışmalarından bahsederek değerlendirmelerde bulundu. Rektör Savaş’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Genel Sekreter İbrahim Çalış ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Emre Vadi Balcı eşlik etti.

“Gece Gündüz Çalışmaktayız”

Türkiye’nin Dünya siyasetinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Savaş, “Dünya’nın gözü, Türkiye’nin üzerinde biliyorsunuz. Dolayısıyla bizler de devlet ve millet olarak el ele verip güzel işlere imza atmak zorundayız. Biz üniversite olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve bu yüzden gece gündüz çalışmaktayız.”şeklinde konuştu. Prof. Dr. Savaş, üniversite ile şehrin bütünleşmesinde yerel medya çalışmalarının önem arz ettiğini belirterek şunları söyledi: “Yerel basınımızı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Yerel medyanın sorunlarını dinlemek, bunlara birlikte çözüm önerileri üretmek istiyoruz. Sizlerle sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Birlikte güçleneceğimiz düşüncesiyle işbirliği yaparak, Uşak'ımızı bulunduğu yerden daha ileri taşıyacak çalışmalar yapacağız.”

Tasarım Merkezimiz, Tüm Ülke Çapında Hizmet Üretmekte

Göreve geldiği ilk andan itibaren, deri, tekstil ve seramik alanlarında pilot üniversite olarak konularla ilgili çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Savaş, proje bütçesini 10 milyon TL’den, 50 milyon TL’ye çıkardıklarına dikkat çekti. Deri, tekstil ve seramik alanında yapılacak çalışmaların yol haritasını belirlemek için Uşak'lı sanayicilerle bir dizi toplantı ve çalıştay gerçekleştirdiklerine belirten Savaş, “Buna bağlı olarak ilimizde öncelikli çalışma alanları belirledik ve Türkiye’de bir ilk olan Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Merkezimizi kurduk. Bu bağlamda 13 sanayi kuruluşu ile işbirliği protokolü imzaladık, 30 farklı sanayi kuruluşu ile (bunlardan biri yurtdışı firması) ve 4 farklı yurtdışı üniversitesi ile ikili işbirliği yaptık. 150’den fazla tasarım faaliyeti, 100’ün üzerinde firma ziyareti gerçekleştirdik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu konuda sizler de yaptığınız haberlerle bize destek oluyorsunuz, teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

27 Aralık 2019