Türk hazır giyim ve tekstil endüstrisi, küresel ölçekteki iki etkinliği tek çatı altında İstanbul’da buluşturdu.  Avrupa Giyim ve Tekstil Konfederasyonu (EURATEX) İstanbul Kongresi ile 12. İstanbul Moda Konferansı eş zamanlı olarak İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) ev sahipliğinde 2-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Emre Vadi Balcı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Saniye Çiğdem Koçak, EURATEX İstanbul Kongresi ve 12. İstanbul Moda Konferansına katılarak Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil,  Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili tanıtım ve temaslarda bulundu.

Rektör Savaş: “DTS Tasarım Merkezimiz için Önemli Bağlantılar Kurduk”

Prof. Dr. Savaş, EURATEX Kongresi ve İstanbul Moda Konferansı’nda küresel moda endüstrisinin geleceği, sürdürülebilir ekonomi ile yeni trendlerin mercek altına alındığını belirtti. Avrupa tekstil ve hazır giyim sektörünün uzun vadeli büyümesi için bölgesel işbirliğinin temel rolünün tartışıldığı EURATEX kongrelerinde her yıl Avrupa’daki girişimciler ve yerel yetkililerin bir araya geldiğini söyleyen Savaş, “İstanbul Moda Konferansında da hazır giyim ve tekstil sektörünün bütün halkaları (Tedarik, İmalat, İhracat, İthalat, Ekonomi, Moda Tasarım, Marka, Perakende, Lojistik) bir araya geliyor. Hem EURATEX hem de İstanbul Moda Konferansının bir arada gerçekleşmiş olması önemli sektörel aktörlerle karşılaşmamıza fırsat sağladı.” dedi.

İki gün süren etkinlik boyunca, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması” çalışmaları kapsamında faaliyet gösteren, Türkiye’de ilk ve tek olan DTS Tasarım Merkezi için önemli bağlantılar kurduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Savaş şunları aktardı: “Ülkemizdeki önemli ihracat sektörlerinde (deri, tekstil ve seramik) ihtisaslaşan merkezimiz, dünyanın önde gelen firmalarının ihtiyaçlarına cevap verir hale gelmeye başladı. EURATEX İstanbul’da DTS Tasarım Merkezimizin tanıtımını gerçekleştirdik. Konferansın ikinci günü B2B (firmadan firmaya) görüşmelerine ayrılmıştı. Türkiye’den yıllık yaklaşık 5 milyar dolarlık tedarik yapan 50 alım firmasının temsilcileri ve ihracatçı firma temsilcileri ile bir araya geldik. Firmalara DTS Tasarım Merkezini anlattık. Karşılıklı fikir alış verişi gerçekleştirdik. DTS Tasarım Merkezi ile ilgili işbirliği fırsatları yaratarak sektörde karşılaşılan sorunlara ortak çözümler bulacağımız projeleri konuşma fırsatı bulduk.”

06 Ekim 2019